Kağıt Helvalı Çikolatalı İrmik Pastası
Pasta için malzemeler
- 250 gram irmik
- 2 su bardağı süt
- Bir buçuk su bardağı toz şeker
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 paket vanilya
- Üzeri için : 1 paket (80 gramlık) bitter çikolata
- Süslemek için: Damla çikolata, hindistan cevizi, nar tanesi, nane yaprağı
- Şenskos Fındık Kremalı Kağıt Helva
Yapılışı:
İrmiği bir tencereye alın ve rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Ayrı bir tencerede süt, toz şeker ve tereyağını kaynatın. Daha sonra kavrulmuş irmiğin üzerine boşaltın ve ocağın altını kapatıp, demlenmeye bırakın. Helva iyice soğuduktan sonra içine damla çikolata ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. İrmik helvasını üç eşit parçaya ayırın. Servis tabağına bir adet kağıt helva yerleştirip üzerine irmikli helva koyun. Kağıt helva ve irmik helvası bitene kadar (en üstte kağıt helva kalacak şekilde) işleme devam edin. Daha sonra bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kağıt helvanın üzerine eritilmiş çikolata gezdirin. Kalan kısmı ve yan tarafları damla çikolata ile kaplayın. Hindistan cevizi, nar tanesi ve nane yaprağı ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Not: Kağıt helvanın yumuşamaması için irmik helvasının iyice soğuması gerekir.
Bir cevap yazın