Çilekli ve Kirazlı Kağıt Helva Pastası Nasıl Yapılır ?
Çilekli ve Kirazlı kağıt helva pastası için malzemeler
- 3 adet Şenkos Sade kağıt helva
- Bal
- Yumurta akı
- 150 gr. sade tahin helvası
- 100 gr. tereyağı
- ¼ su bardağı su
- ¼ su bardağı kakao
- ¼ su bardağı toz şeker
Süslemek için Malzemeler
- 100 gr. kakaolu dondurma
- 100 gr. kaymaklı dondurma
- 100 gr. karadutlu dondurma
- 100 gr. kiraz
- 100 gr. çilek
Yapılışı:
Yumurta beyazını ve balı bir kasede iyice çırparak karıştırın.
2 adet kâğıt helvalarının orta kısımlarını bir bıçak yardımıyla yuvarlak şekilde çıkartın.
Bütün olan kâğıt helvanızın üzerine ortalarını delik olan kâğıt helvaları bal ve yumurta beyazı yardımı ile yapıştırarak yerleştirin.
Ayrı bir tencereye tereyağı, kakao, tahin helvası, su ve toz şekeri atıp kısık ateşte iyice karıştırarak pişirin.
Karışım homojen hale geldiğinde ateşten alın ve soğutun.
Kâğıt helva ile yaptığınız pastanın üzerine bu tahinli sosu akıtarak, her tarafını kaplayın ve derin dondurucuya koyun tamamen donmasını sağlayın.
Orta kısma bir top kakaolu dondurma, bir top kaymaklı dondurma ve bir top karadutlu dondurma yerleştirin.
Çilek ve kiraz ile süsleyerek servis edin.
Bir cevap yazın