Kağıt helva arasında fıstıklı parfe tarifi
Parfe için malzemeler
- Yumurta Beyazı 1 adet
- Toz Şeker 17 gr
- Süzme Bal 25 gr
- Çikolata 42 gr
- Bütün Kabuksuz Antep Fıstık 20 gr
- Krem Şanti 125 gr
- Limon Kabuğu rendesi 1 gr
- Su 2 cl
- Kâğıt helva 140 gr
- Taze çilek 160 gr
- Kivi 200 gr
- Çikolata sos 200 gr
- Şenskos Sade Kağıt Helva
Yapılışı:
Çikolata ince ince kıyılır. Antep fıstığı kuru yağsız tavada kavrulur. Su, şeker ve balı 110 derecede kaynatılır. Yumurta beyazı mikserde kabartılır. Kaynatılmış şeker ve bal karışımını yavaş yavaş mikserde çırpılan yumurta beyazına yedirilir.
Merengi soğutuncaya kadar mikserde yavaş yavaş çırpılır. Soğuduktan sonra geniş bir kaba alınır ve iyice soğutulur. Şanti mikserde çırpılır, içine limon kabuğu rendesini ilave edilir. Soğuk fıstık ile kıyılmış mars çikolatayı çırpılmış şantiye ilave edilir. Mereng ile şanti karışımını birleştir. Yuvarlak kalıba dökülür. Dondurucuda dondurulur.
Kâğıt helva 8e bölünür. Donmuş olan parfede 8 eşit parçaya bölünür. Parfenin altı ve üstü kâğıt helva ile kapatılır. Meyve parçaları ve çikolata sos ile servis edilir.
Bir cevap yazın