Güllü Pudingli Kağıt Helva Nasıl Yapılır ?
4 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme –
Güllü Pudingli kağıt helva için malzemeler
- 3 adet Şenkos kağıt helva (tercihen üç farklı renkte olanlar. Muzlu, Çilekli , Sade)
- 1 paket Güllü Puding
- 500 ml süt
Üzeri için Malzemeler
- 1 paket bitter pul çikolata
- 100 ml krema
- Renkli pepito şekeri (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Güllü Puding’i sütle birlikte karıştırın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak puding kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Arada bir çırparak soğutun.
Kağıt helvaların arasına her iki kata puding gelecek şekilde yayın. Her katın üzerine kağıt helva ile kapatın. Son katı boş bırakın.
Pastanın son katının üzerine kapatmak için Bitter Pul Çikolata’yı benmari usulü eritin. Çikolatalar iyice eriyince kremayı ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alınca ocaktan alın. 10 dakika bekledikten sonra pastanın üzerine dökün. Pastanın üzerine isteğe olarak renkli pepito şekerlemeleri serpebilirsiniz. Çikolatalı kaplama oda ısısında donunca dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Bir cevap yazın